Spa på Kungsholmen

Sparadiset och Dagspa är två span som ligger i storstadsmiljö. Sparadiset är en kedja med fyra filialer i Stockholm och en i centrala Malmö, medan Dagspa enbart har sina lokaler på Västermalm i Stockholm.

Sparadiset

Sparadiset och DagspaSparadiset är en kedja vars personal har utbildning enligt Svensk Massage, branschrådet, samt innehar en Cidesco-examen. Därtill finns en rad olika internutbildningar som terapeuterna får genomgå. Här är det populärt att gå för bland annat kroppsbehandlingar, gravidbehandlingar, vaxning och floating. Något annat som lockar många till Sparadiset är deras lyxpaket som finns i många olika varianter.

Avdelningar

Sparadiset har totalt åtta anläggningar, varav sju ligger i Stockholm med omnejd och en i centrala Malmö. Av de sju som ligger i Stockholm ligger sex centralt och en ute på Värmdö. Vissa filialer har dock mer än en avdelning, till exempel de på Södermalm, Östermalm och Kungsholmen.

Alla avdelningar har sina unika stilar. Till exempel har Östermalm temana Hawaii och Blue Lagoon, om vilka namnen på dem avslöjar en hel del. I allt från musik, växter, golv och möbler är avdelningarna inredda efter sina teman.

Dagspa

Dagspa ligger på Västermalm i Stockholm i närheten av Fridhemsplan. Spaet har funnits sedan 2008 och har uppskattats av många kunder för att vara en härlig kontrast från storstadens buller och brus. Till skillnad från Sparadiset och många av deras spa-avdelningar fokuserar Dagspa på en minimalistisk och avskalad inredning, utan några direkt utmärkande teman.

Hit går det bra att gå ensam såväl som med en vän eller partner.  Kommer man hit i sällskap med någon kan de båda behandlingsrummen öppnas upp så att upplevelsen delas er båda emellan.

Behandlingar

Här erbjuds till exempel diverse spabehandlingar, massage, inpackningar och ansiktsbehandlingar. Till exempel kan du uppleva något av följande:

  • Dagspa behandlar sina besökare med så kallad aromamassage, som mjukar upp musklerna utan att massören använder sig av hårda tryck. Därtill ska massagen, som utförs med aromaoljor, öka cirkulationen i kroppen och skänka den behandlade avkoppling.
  • Dagspa erbjuder flera olika ansiktsbehandlingar som kan anpassas efter den enskilda behandlades hudtillstånd och hudtyp. Ett exempel på en behandling är Correting, som syftar till att reduxcera ådlerstecken, fina linjer, hyperpigmentering och oren hud.
  • Hos Dagspa finns möjlighet till vaxning. De påminner den som ska vaxas om håret inte bör vara kortare än en halv centimeter, och att allra bäst resultat fås när håret är en centimeter långt. På hemsidan kan du snabbt se vilka lediga tider som finns framöver.