Mat och dryck

På Kungsholmen finns det gott om restauranger som erbjuder all möjlig slags mat. Oavsett om man vill prova en trendig och spännande restaurang med mat från världens alla hörn, eller om man föredrar en mysig och hemtrevlig restaurang som serverar vanlig husmanskost så kan man hitta det på Kungsholmen. Här tipsar vi om några av Kungsholmens besöksvärda restauranger, men det finns många, många fler som är väl värda ett besök.

85 kvadrat Tapas Coffee & Deli

På en av Stockholms mysigaste gator, mitt i hjärtat av Kungsholmen, ligger en idyllisk tapas och meze restaurang. Där serveras en spännande blandning av både spanska tapas och libanesisk meze. Det finns också sallader, mackor och andra lättare luncher. Som bakgrundsmusik hör man en lugn jazzsoul. 85 kvadrat Tapas Coffee & Deli serverar både luncher och middagar. Restaurangen är rymlig och det finns också en uteservering.

Adressen är John Ericssongatan 15.

Blekholmen Restaurant & Bar

Vackert belägen intill vattnet ligger Blekholmen Restaurant & Bar. restaurang på KungsholmenDär kan man äta både lunch och middag och det serveras också olika typer av bufféer. Dessutom finns många goda viner, öler och cider att välja bland. Kvaliteten är hög och det finns ett stort utbud på menyn, allt från fiskrätter till kötträtter, pastarätter och kycklingrätter.

Adressen är Blekholmsterrassen 15.

Café Corniche

Café Corniche är en libanesisk restaurang som har utsikt över den glittrande Mälaren. Den byggnad som restaurangen är inrymd i har gamla anor och inredningen är klassisk och vacker. Restaurangen håller en hög kvalitet på sin mat. De använder alltid de bästa matvarorna och serviceandan bland personalen är hög.

Adressen är Norr Mälarstrand 76.

Govindas Vegetariska Restaurang

Om man är vegetarian eller bara nyfiken på att prova vällagad vegetarisk mat är Govindas Vegetariska Restaurang ett bra val. Där finns vegetarisk mat i indisk stil, likväl som indiska sötsaker och mumsig hemgjord glass. Restaurangen har en mysig, exotisk stämning som gjord att slappna av i till en tallrik riktigt god mat.

Adressen är Fridhemsgatan 22.

Grekiska Kolgrillsbaren

Redan 1995 startade Grekiska Kolgrillsbaren i Södertälje. Numera har man expanderat och startat flera nya restauranger, bland annat en på Kungsholmen i Stockholm. På Grekiska Kolgrillsbaren kan man äta kött av hög kvalitet grillat på gammeldags vis över äkta kol, likväl som goda grekiska delikatesser.

Adressen är S:t Göransgatan 121.