Kungsholmen runt på olika sätt

Kungsholmen är en av Stockholms stadsdelar. Samtidigt är Kungsholmen också en ö i Mälaren som ligger norr om Riddarfjärden.sjö utanför Kungsholmen Eftersom Kungsholmen är en ö och eftersom inte mindre än 12 stycken broar förbinder Kungsholmen med omvärlden så har det öppnat för oändliga möjligheter att upptäcka och uppleva stadsdelen. Det finns fantastiska badmöjligheter runt om hela Kungsholmen, exempelvis Fredhällsklipporna, Rålambhovsparken och Smedsuddsbadet. Det finns också härligt gröna promenads, jogging- och cykelstråk, bland annat i Rålambhovsparken, Norr Mälarstrand och Karlbergskanalen. Kungsholmen är som gjord för att upptäcka på ett annorlunda och aktivt sätt. Det har flertalet företagare och arrangörer tagit fasta på. Här berättar vi om tre stycken spännande alternativ till Kungsholmen Runt.

Sightseeing till båt

Det finns en sightseeingtur till båt som går just Kungsholmen Runt. Denna tur utgår från Stadshuset och därefter får man åka runt hela Kungsholmen. Man får färdas under Stockholms äldsta bro, se nya bostadsområden likväl som gamla bostadsområden och njuta av huvudstadens grönområden samtidigt som man får ta del av storstadspulsen. Dessutom passerar man Långholmen och Reimersholme. Inte nog med det, under resans gång berättar guiden också om Stockholms och Kungsholmens historia och utveckling, från industristad till tjänstesamhälle.

Paddla runt Kungsholmen

Flertalet kajakklubbar har insett att allt fler människor vill passa på att paddla kajak mitt inne i de centrala delarna av Stockholm samtidigt som man njuter av en underbar utsikt. Därför har paddla runt Kungsholmen blivit en väldigt populär attraktion. Man kan hyra kajak och all utrustning som krävs. Det krävs inte heller några förkunskaper för att paddla Kungsholmen Runt. Turen tar omkring två timmar utan paus, men många väljer att stanna till längs vägen och äta matsäck, eller varför inte ta en paus vid Karlbergsslott. Man kan också stanna vid Smedsuddsbadet eller göra en avstickare till Långholmens Strandbad.

Spring Kungsholmen Runt

Kungsholmen Runt är också namnet på ett motionslopp, nämligen bestämt en halvmara som går två varv runt Kungsholmen (totalt 21.1 kilometer). Det finns också möjlighet att springa ett kortare lopp som är ett varv runt Kungsholmen (10 kilometer). Loppet brukar ha mellan 500 och 2000 deltagare och det går av stapeln i maj varje år. Kungsholmen Runt är en perfekt uppladdning inför Stockholm maraton och ett lopp som har en otroligt fin bansträckning.